15 juli 2024

Je oude PC verbeteren

Loyaal aan je oude computer

Pc-gamers zijn loyale mensen. Ze hechten ook waarde aan kwaliteit. Het is niet supergoedkoop om te investeren in een goede PC. Gelukkig kun je met deze investering wel een aantal jaar vooruit. Helemaal wanneer je goed voor je computer zorgt. Persoonlijk had ik een goed PC waar ik jaren mee vooruit kon. Zelfs na 5 jaar kon ik nog steeds de nieuwste games op de hoogste kwaliteit spelen. Dit is natuurlijk een stuk beter dan een gameconsole zoals een Playstation of Xbox. Tegelijkertijd hebben zelfs de beste computers na een aantal jaar kuren. De meeste mensen kopen dan een nieuwe computer.

Tegelijkertijd zijn er ook andere opties. Als je nog niet van je oude trouwe PC af wilt kun je ook een tune up doen en mogelijk nog jaren vooruitgaan. Daarom bespreek ik in dit artikel de beste manieren om je oude pc te verbeteren.  Het eerste wat belangrijk is aan te schaffen is een nieuwe stekkerdoos. Wanneer je je oude pc verbeterd is het namelijk meteen een goede optie om in een nieuw geluidssysteem en monitor te investeren. Als je dit wilt doen kun je met een lange stekkerdoos makkelijk nieuwe elektronica inpluggen.

Schone computer

Daarnaast is het ook ontzettend belangrijk om je computer schoon te maken. Oude computers krijgen vaak kuren omdat ze verhit raken. Dit komt vaak doordat er geen goede luchtstroom is door de computer heen. Maak de binnenkant van de computer voorzichtig schoon door stof weg te blazen. Daarnaast kun je ook checken of de koeling van de pc nog goed werkt. Dit is vooral belangrijk voor de processor.

Wanneer je onderdelen gaat vervangen in je computer is het belangrijk om eerst te weten welke onderdelen het hardst aan vervanging toe zijn. Je kunt verschillende programma’s downloaden om je pc te testen op performance. Op die manier kun je investeren in het onderdeel dat het hardst aan vervanging nodig is. Vaak is dit de processor of de videokaart. Maar ook een betere koeling kan wonderen doen.

Het laatste wat belangrijk is om te bespreken is dat je niet alleen de computer zelf kunt verbeteren maar ook de software van je computer. Installeer de nieuwste software en verwijder onnodige bestanden. Er zijn verschillende handige programma’s die je hiervoor kunt gebruiken. Op deze manier is zowel je fysieke computer en de software geoptimaliseerd. Je oude PC verbeteren is nog altijd een stuk goedkoper dan investeren in een nieuwe. Zo kun je nog jaren vooruit.