15 juli 2024

De grootste verschillen tussen multiplayer en singleplayer games

Gamen, in het algemeen is gamen erg bekend onder de jongeren, maar ook zeker onder de wat volwassenere mensen. Als we het over gamen hebben dan kun je bepaalde games opdelen in verschillende manieren van spelen. Als voorbeeld Minecraft, bij multiplayer speel je dit met meerdere mensen op een online server maar bij single player speel je juist alleen op een server.

Singleplayer

Singleplayer zegt het eigenlijk al, het is letterlijk de vertaling van ‘enkele speler’. De optie om singleplayer te spelen heb je bij de meeste games wel. Bij single player leg je totaal zelf de focus op het spel zonder dat je geholpen wordt door andere en het is dus allemaal je eigen verantwoordelijkheid. Single player is onder de volwassenen mensen wat populairder omdat zij bijvoorbeeld heel de dag moeten werken en als ze dan op multiplayer gaan spelen tegen pubers die heel de dag kunnen oefenen is het niet meer leuk voor hun.

Multiplayer

Multiplayer is dus het tegenover gestelde van singleplayer, de nederlandse vertaling is ook echter ‘meerdere spelers’. Bij multiplayer speel je met meerdere mensen op een online server. Multiplayer is echter weer te verdelen in meerdere genres, zoals: Player Versus Player (PvP) & Co-op.

Player Versus Player (PvP)

Bij Player Versus Player is het denk wel duidelijk wat de bedoeling is, de vertaling ‘speler tegen speler’ zegt in principe al genoeg. Bij PvP gaat het erom dat spelers tegen elkaar opnemen om de hoogste scores te behalen, dit is bij iedere game weer op een andere manier.

Co-op

Co-op is een afkorting voor Co-operative, dit betekent simpel weg gewoon ‘samenwerken’. Bij dit soort type games gaat het er dus om dat je samenwerkt om verder te komen in het spel.

Multiplayer & Singleplayer games

Wanneer je een multiplayer of singleplayer game gaat kopen zijn er wel een paar dingen waar je op moet letten, de eerste stap is om je even te verdiepen in welk spel je gaat kopen en om dus te controleren of je liever singleplayer of multiplayer wilt gaan spelen. Wanneer je zeker weet dat je het spel wilt kopen ga je kijken waar je het spel het best kan aanschaffen. Ga je op de playstation een spel kopen dan kan dit eenvoudig via de playstation store, je kan er ook voor kiezen om een spel op de computer te kopen en dit kan je dan bijvoorbeeld doen bij de Ubisoft Store, dit kan ook voor op de playstation en andere apparaten. Wanneer je het spel gekocht hebt kan je lekker gaan gamen en veel plezier hebben.