15 juli 2024

Hoe je de beste televisie kiest

Wat is 4K-tv? Is OLED het waard? Hoe zit het met OLED versus LED? En de biggie: welke tv moet je kopen? Ons doel is om de mystificatie te ontrafelen en te vereenvoudigen. Als je het niet hoeft te weten, gaan we het niet vertellen. Als het een klein detail is, maar toch goed om te weten, zullen we je erop wijzen. Uiteindelijk zullen we niet weten welke tv de beste televisie voor jou is. Dat verschilt per persoon.

Tips van onze experts:

Als je momenteel geen 4K-content kijkt, zal een 4K-tv nog steeds een enorme verbetering zijn. Via een proces dat up-converting wordt genoemd, neemt een 4K-tv 1080p-inhoud en verandert deze in 4K. Hoewel dit visueel niet zo verbluffend is als echte 4K, is het nog steeds een grote upgrade. Om nog maar te zwijgen, je bent voorbereid op het moment dat je meer 4K-films en tv-programma’s gaat bekijken.

Met de nieuwste tv-bevestigings opties kun je je tv vlak tegen de muur plaatsen (zoals een sticker) of boven de open haard met de nieuwste haard vriendelijke beugels die echt slim zijn. Het eindresultaat: de tv neemt minder ruimte in beslag, lijkt kleiner en is minder opdringerig. Dus als je je tv monteert, ga dan groter. (Bovendien betekent een muurbeugel dat je geen gigantisch meubelstuk hoeft te kopen om de tv op te zetten.)

Houd er rekening mee: een 65-inch tv heeft meer dan twee keer zoveel schermruimte als een 42-inch tv. (Vreemd maar waar. Geometrie is geweldig.) Met 65 of 75 inch verandert je tv je studeerkamer in een gezellige bioscoop. En vergeet niet, tv-schermen worden diagonaal gemeten, van hoek tot hoek. Niet van links naar rechts.

Gebogen of plat? Een gebogen tv zal geen beter beeld hebben dan een platte tv, en naar onze mening zijn gebogen tv’s een voorbijgaande rage. Wij stemmen nee.

Bron: De beste