15 juli 2024

Geniet van een gezond binnenklimaat met een ventilator van Lieshout Ventilatie

Lieshout Ventilatie

Lieshout Ventilatie een specialist in moderne technieken die de woning voorzien van een gezond binnenklimaat. Moderne technieken zorgen ervoor dat je binnenklimaat altijd een goede luchtkwaliteit heeft.  Het begrip binnenklimaat is breed en staat voor verschillende factoren: temperatuur, luchtsnelheid, luchtkwaliteit, luchtvochtigheid, licht en uitzicht. Aan die laatste twee veranderd een mechanische ventilatie niets, maar de andere vier factoren wel. Geluid is een bij factor van een gezond binnenklimaat. Is er dagelijks veel geluid om je heen, dan beïnvloed dit een gezond binnenklimaat. 

Lieshout Ventilatie

In enkele stappen naar een goed leefklimaat

Je woning beschikt over een gezond leefklimaat wanneer de factoren minimaal acceptabel zijn. Hiervoor gebruiken professionals gemiddelden. Voor de temperatuur geldt dat deze tussen de 19 en 21 is. Daarnaast is voldoende daglicht aanwezig, voel je geen tocht en is de luchtkwaliteit van een acceptabel niveau. Dit gebeurt door een vorm van ventilatie toe te passen, bijvoorbeeld door Lieshout Ventilatie.

Isolatiemateriaal zie je tegenwoordig in veel woningen terug. Je houdt tocht tegen en het is duurzaam. Door stijgende energieprijzen kiezen steeds meer mensen voor tochtstrips en andere isolerende maatregelen. De woning blijft beter warm, maar er vindt ook geen ventilatie plaats. Vergeet dus niet elke dag minimaal tien minuten te ventileren.

Pak een ongezond leefklimaat aan

Leven in een ongezond leefklimaat is slecht voor je gezondheid. Het is daarom verstandig een ongezond leefklimaat zo snel mogelijk aan te pakken. Begin bij de bron, is er bijvoorbeeld schimmel of vocht in huis? Pak deze plekken het eerst aan. Zodra je geen luchtvervuiling meer in de woning ziet, is het tijd voor de volgende stap.
Ventileer de woning met een mechanische ventilator van Lieshout Ventilatie, of zet dagelijks de ramen minimaal tien minuten open. Dit geldt ook voor de winter. Een mechanische ventilator krijgt hier een voordeel, er ontsnapt geen warme lucht wanneer je ventileert. Zo hou je de woning warm en breng je verse lucht naar binnen.