15 juli 2024

Een optimaal wifi signaal met de hulp van Vareza

Vareza

Een goed wifi signaal is nodig om optimaal gebruik te kunnen maken van het netwerk. Wil je weten of het wifi signaal goed is, dan kun je deze het beste meten. Vareza kan een onafhankelijke wifi signaal meting uitvoeren.

Vareza

Laat het netwerk analysen en optimaliseren

De kwaliteit van het netwerk is gebaseerd op het wifi signaal. Wanneer je bij een provider een contract afsluit, worden er vaak allemaal aantrekkelijke beloftes gedaan. Maar heb je wel de snelheid en het bereik gekregen waarvoor je getekend hebt? Het is van belang om dit na te gaan. Heb je een netwerk draaien, maar werkt deze niet naar behoren? Dan is het verstandig om deze te laten meten door Vareza. Zij analyseren het netwerk en kunnen deze vervolgens optimaliseren.

Methodes om het wifi signaal te meten

Er zijn diverse manieren om het wifi signaal te meten. Vareza maakt gebruik van de volgende methoden:

  • Met een wifi cliënt en speciale software die gebieden in kaart brengt door middel van heatmaps. Dit wordt een passieve meting genoemd.
  • Spectrum site survey: dit brengt alle storingsbronnen in kaart, hier moet in het design vervolgens rekening mee worden gehouden.
  • Active survey: tijdens deze meting worden er bepaalde aspecten gemeten, zoals de latency, troughput, roaming en dekking.
  • Validation wifi meting: hiermee kan na de installatie van een netwerk gemeten worden of het netwerk aan de gestelde eisen voldoet.
  • Predictive site survey: een voorspellende site survey, dit is een manier om te voorspellen over de manier waarop het netwerk zich gaat gedragen.

Vareza

Meten is weten

Wil je profiteren van een goed netwerk, dan moet de wifi signaal goed zijn. En hoe weet je dat deze goed is? Juist! Door het te meten. De professionals van Vareza weten precies hoe ze meting efficiënt kunnen uitvoeren en wat ervoor nodig is om een netwerk optimaal in te richten.