15 juli 2024

De voordelen aan een printer

Een printer in huis hebben wordt soms wel gezien als luxepositie. Dit omdat dit over het algemeen niet vanzelfsprekend is. Er zijn nog steeds heel veel mensen die het nut van een printer niet in zien, terwijl een printer ontzettend fijn is. Daarom gaan wij vandaag de voordelen van een printer voor jou op een rijtje zetten!

Altijd mogelijk

Als je eenmaal een printer in huis hebt, is het gewoon altijd mogelijk om te printen. Je zult vanzelf zien als je geen printer in huis hebt, dat er kleine dingetjes zoals een retourlabel uitprinten niet mogelijk is. Je hebt dan misschien wel buren of op je werk een printer waar je dit soort kleine dingen kunt laten printen, maar je hebt niet altijd zin om afhankelijk van iemand te zijn. Als je bijvoorbeeld net een nieuw huisje hebt en je hebt nog nooit een printer in huis gehad, kan je ook even kijken hoe je het vindt zonder. Als je merkt dat je je echt begint te irriteren aan geen printer hebben, is het natuurlijk overduidelijk dat dit een goede aankoop gaat zijn. Als je eenmaal een printer hebt, wen je hier ook weer aan en zal je zien dat dit helemaal geen luxepositie is. 

Scannen, faxen en kopiëren

Veel mensen vergeten soms dat je met een printer niet alleen kunt printen. Ook scannen, faxen en kopiëren wordt opeens mogelijk. Dit zijn vaak handelingen die je altijd uitvoert op werk of openbare ruimtes zoals een bibliotheek die een printer hebben. Je bent dus weer afhankelijk van iemand anders om dit te kunnen doen. Het is erg prettig als je zelf de regie in handen hebt en dit dus kunt gaan uitvoeren wanneer je wilt. Er zijn ook bepaalde documenten die je moet kopiëren of faxen waar een datum aan vast zit. Hier kan je dan ook weer stress van krijgen als je er geen tijd voor hebt en dus tijd moet vrij maken om dit ergens anders te gaan doen.

Inkt

Als je je printer hebt aangeschaft is het goed om je er bewust van te zijn dat je ook inktpatronen moet hebben. Elke printer heeft zijn eigen inktpatronen. Denk aan HG, Brother, Canon en Epson. Voor een HG-printer schaf je dus HG-inktpatronen aan. Zo heb je bijvoorbeeld HP364 inkt. Dit patroon staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid omdat je ze erg makkelijk in je printer kunt plaatsen. Ook kan je dit patroon gebruiken voor allerlei verschillende soorten printers.