15 juli 2024

De ‘gebruiksvriendelijkheid’ van led lijnverlichting 

Led lijnverlichting

Hoe wordt led lijnverlichting gebruikt? Dit gebeurt meestal op industriële plekken, bijvoorbeeld loodsen en magazijnen. Dit zijn grote plekken die vaak veel oppervlakte bevatten en dus veel verlichting nodig hebben. Lampen aan het plafond monteren kost dan veel werk en op zo’n plek moeten er dus ook veel lampen worden bevestigd. Een led lijnverlichting is vaak één strip die over de hele lengte van het plafond wordt bevestigd. Er is dan meteen sprake van verlichting van het hele pand. Daarnaast is het schoonhouden van deze verlichting gemakkelijk aangezien er geen gekke hoeken in de lampen zit. 

Led lijnverlichting

Zijn er ook nadelen?

Het vervangen van een led lijnverlichting kan echter een lastige opgave zijn. Als er een led lampje in de lijn kapot is dan moet er goed worden bekeken hoe dit het beste vervangen kan worden. Er zal dan een deel van de lijn open moeten worden gemaakt om de lampjes te vervangen. Dit kan mogelijk lastig zijn wanneer er op veel verschillende plekken lampjes kapot zijn. Led lampjes zijn ook erg klein en het kan dus even een priegel werkje zijn om dit te vervangen. Bij sommige led lijnverlichtingen zal er bijvoorbeeld een led buis vervangen moeten worden. Daarnaast kunnen sommige mensen bepaald led licht als ongezellig ervaren. 

Led verlichting ook op andere plekken?

Niet alleen in panden van industriële bedrijven komt led verlichting goed van pas ook op bijvoorbeeld op scholen, in kantoorpanden en gemeentegebouwen kan dit goed worden gebruikt. De voordelen van het gemakkelijk ophangen, schoonhouden en vele verlichting bieden deze plekken dan een gebruiksvriendelijk product. Op scholen, in kantoorpanden en gemeentegebouwen wordt led lijnverlichting nu ook al vaak gebruikt. De energiekosten blijven hierdoor ook redelijk beperkt, aangezien led verlichting een duurzamere optie is dan veel andere verlichtings opties. Er bestaan ook veel verschillende soorten led lijnverlichting waardoor de verlichting ook aangepast kan worden op de plek.