15 juli 2024

De evolutie van de computer

Iedereen heeft wel eens gebruik gemaakt van de computer. Maar wat is eigenlijk het verhaal van de computer? In dit artikel ga ik je meer vertellen over de geschiedenis van de computer en hoe de computer zich de laatste jaren ontwikkeld heeft. Ik wens je veel leesplezier! 

Geschiedenis 

In 1945 waren er al computers aan het ontwikkelen. Deze computers waren nog niet voor het “publiek” beschikbaar. Pas sinds 1983 kwamen de eerste computers op de markt voor de consumenten. In het begin waren de mensen heel bang voor de computer en ze zagen het er nut niet van in. Sinds IBM de computers introduceerde in de Nederlandse markt gingen ze als zoete broodjes over de toonbank. De eerste computers waren heel groot en zwaar. Het kostte veel moeite om de computers op te tillen. Tegenwoordig worden de computers steeds lichter en lichter. De technologie is echt veel beter geworden. 

Concurrent 

De computer heeft ook hele sterke concurrenten zoals de telefoon en de tablet. Het is tegenwoordig zo makkelijk om op je mobile device te surfen op het internet dat je de computer niet eens meer nodig hebt. De computer is in populariteit de laatste jaren flink gedaald. De vraag naar game computers is wel flink gestegen. Dit komt omdat er veel mensen op hun computer aan het gamen zijn. 

De toekomst

De computer zal zeker niet gaan verdwijnen. Wat een computer allemaal kan doen is echt bizar. Dankzij de computer is het leven nu echt een stuk makkelijker. Je kan een computer gebruiken voor je studie, je werk en voor entertainment. Wil je nog meer over computers weten? Bezoek dan eens https://technologie.nl/ voor meer informatie.