15 juli 2024

Camera licht actie met de wildcamera

Wildcamera

De beste acteurs zijn niet Will Smith of Vin Diesel, maar dat zijn dieren. Wat doen ze de hele dag door hoor ik je vragen, mijn voorstel ga een wildcamera kopen. Hiermee leg je vast wat een konijn, hert of elders doet. Zet de camera in je tuin, in de polder of op ieder andere plek om te ontdekken wat de dieren ’s avonds of overdag doen. Bijvoorbeeld om te weten hoe de ratten in je tuin komen of waar de vleermuizen hun hol hebben is tegenwoordig met een wildcamera goed vast te stellen.

Wildcamera

Ontdek de wonderlijke wereld van de dieren

De wildcamera legt alles vast wat er gebeurd als jij er niet bent. Het geeft je een kijkje in de natuur. Er zijn al bij talloze andere gebruikers bijzondere ontdekkingen gedaan. Veel mensen verbazen zich hoeveel egels er in de tuin zijn geweest. Waar de katten een rat te pakken kreeg of wat voor insecten er in je vlinderboom zitten. Als je wat grotere tuin hebt met bijvoorbeeld kippen, koeien en geiten kan je zien hoe ze samen in een groep liggen maar ook door wie ze worden bedreigd of erger opgegeten.

Je kan het dus zowel voor ludieke redenen een wildcamera kopen, maar ook voor wat noodzakelijke dingen. Je hebt bijvoorbeeld een moestuin en de dag daarna zijn je wortels en andere groente gestolen. Aan de hand van de wildcamera kan je ontdekken wie de dader is en welke maatregelingen het beste werken tegen deze dieren.